Nu kører toget også på dvd

Tv for togentusiaster eller bare stenet tømmermændsflimmer på linje med pejse-tv.

Togprogrammet 'På skinner', som vises på DR, udkommer nu på dvd og blu-ray.

'På skinner' har været sendt på DR siden 2011. Ideen begyndte, da man i Norge havde optaget og vist den syv timer lange togtur fra Oslo til Bergen.

Det blev en stor succes, og derfor besluttede to togentusiaster fra DR sig for at filme alle togstrækninger i Danmark.

Langsomt begyndte flere og flere at opdage programmet, hvor man for eksempel kan ”køre” turen fra København til Frederikshavn station, som tager i underkanten af seks timer – helt uden at rende ind i billetkontrollørere.

Der er ingen klip i programmerne, og det hele tager den tid, som DSB er om at køre turen. Det er, ifølge produceren, en stor del af succesen bag programmet.

- Det er spøjst anti-tv, og der er noget zen-agtigt over den oplevelse, man får, og så er det ganske enkelt æstetisk flot at køre gennem de danske landskaber, fortæller producer Torsten Egesten fra DR Nyheder.

Mange vil se tog-tv

I DR Salg har man oplevet usædvanligt mange henvendelser fra folk, der gerne ville have Danmarks togstrækninger ved siden af pejse-tv-dvd’erne derhjemme.

- Det er rimelig historisk, det her. Det er meget sjældent, at vi får så mange henvendelser på så kort en periode, som vi fik, da ’På skinner’ blev vist. Samtidig er det også første gang, vi udgiver sådan noget på blu-ray, siger multimediedirektør Christian Odd Wiberg.

Man kan allerede købe ’På skinner’ på dvd og blu-ray på Danmarks Radios netbutik, og den 12. marts er den at finde i butikkerne rundt om i landet.

Du kan se disse strækninger på dvd'en:

JYLLAND

Vemb-Lemvig
Odder-Aarhus
Hjørring-Hirtshals
Sønderborg-Tinglev
Esbjerg-Fredericia

FYN OG SJÆLLAND

Nakskov-Nykøbing
Høje Taastrup-Hillerød
Hillerød-Tisvildeleje
Svendborg-Odense

Dagens Gossip