Nu kommer der snestorm

Nordjyderne kan fredag morgen vågne op til snestorm, der vil fortsætte resten af dagen. Mere præcist er det Vendsyssel, som uvejret rammer.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Fra tidligt fredag morgen og frem til om aftenen vil det være blæsende med en frisk vind til kuling fra sydøst og øst, oplyser DMI på sin hjemmeside.

Der ventes at falde op til 15 centimeter sne i løbet af seks timer. Og da der minimum vil falde 10 centimeter sne i løbet af de seks timer, kan vejret på fredag defineres som en snestorm.

Et lavtryk befinder sig over De Britiske Øer, mens der over den nordlige del af Skandinavien ligger et højtryk. I Danmark befinder vi os midt imellem kulde mod nordøst og mild luft i nordvest.

- I den forbindelse vil en front med blæst, slud og sne fredag bevæge sig ind over os vestfra og derefter hovedsageligt befinde sig over de nordlige og østlige dele af landet, hvor temperaturerne ligger omkring eller lidt under frysepunktet, oplyser DMI.

Det er i Vendsyssel, der er udsigt til de laveste temperaturer og den kraftigste vind, og det er her, der vil falde mest sne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip