Nu kommer landets første muslimske efterskole

»Vi kommer til at drive efterskolen inden for rammerne af de gældende regler omkring danske efterskoler. Eneste forskel bliver, at vi driver vores efterskole ud fra et muslimsk menneske- og livssyn,« siger Betül Karakaya, bestyrelsesformand for Mina Hindholm og læge på Herlev Hospital, til DR Sjælland.

Efterskolen bliver både for drenge og piger og vil vægte faglighed højt. Desuden vil der være valgfag som adventure, kunst, film og medier, lyder det.

Hos Efterskoleforeningen er man glade for initiativer, da man generelt har svært ved at tiltrække muslimske børn til landets efterskoler.

»Vi har brug for, at også den del af vores medborgere tager et initiativ af den her karakter. Det at få unge med anden etnisk baggrund til at blive dus med efterskoletanken, det er rigtigt godt,« siger Troels Borring til DR Sjælland.

I øjeblikket er der under 500 elever med flygtninge- eller indvandrerbaggrund på de danske efterskoler. På den kommende efterskole i det sydvestsjællandske vil man holde fast i muslimske traditioner som faste og ramadan, ligesom bøn fem gange dagligt også vil blive en del af hverdagen.

Dagens Gossip