Nu kommer snestormen

Der er ikke meget hvidt at se her til morgen, men i løbet af dagen breder der sig et snevejr over landet, som tirsdag bliver til en regulær snestorm, oplyser TV2 Vejret.

Tidligt mandag morgen begynder sneen at falde ved den dansk-tyske grænse.

- Mandag falder der ca. 5-10 cm. sne, og jeg vil ikke blive overrasket over, hvis der enkelte steder falder op mod 15 cm. Det bliver det sydlige og centrale Jylland, der bliver hårdest ramt, mens det nordligste Jylland, Nordsjælland og Hovedstadsområdet ser ud til at gå fri, siger meteorolog Danny Høgsholt fra TV2-vejret og fortæller, at temperaturerne kommer til at ligge omkring frysepunktet.

- Men da det kommer til at blæse med kulingstyrke, vil det på wind chill-faktoren nærmere føles som 15-18 frostgrader, siger han til bnb.

Selvom Hovedstadsområdet ikke bliver ramt mandag, er det ikke ens betydende med, at de kan sætte sneskovlen og vejsaltet på loftet.

- Natten til tirsdag kommer der et lavtryk ind med en masse sne fra Centraleuropa. Og her bliver Østjylland, Fyn og øst for Storebælt, der får fornøjelsen af det meste sne. Lokalt kan der falde helt op til 20 cm. sne på Sjælland, og det kommer til at blæse med kulingstyrke. Derfor får vi en regulær snestorm, og jeg vil godt vove at påstå, at der bliver trafikkaos - i hvert fald når man skal hjem fra arbejde, siger Danny Høgsholt og fortæller, at det også vil føles koldere end mandag på grund af lavtrykket.

Også Bornholm ser ud til at blive ramt, men dog ikke i sådan grad, som solskinsøen har oplevet tidligere.

- Bornholm får også en god portion sne denne gang, men det er ikke noget, der vil skille sig ud i forhold til resten af landet. Men de vil uden tvivl opleve problemer, fordi der falder så meget sne, og at det kommer til at fyge, siger Danny Høgsholt. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip