Nu kommer sommeren

Meteorolog Peter Tanev fra TV 2 Vejrcenter forudser, at der bliver grillvejr mange steder hver eneste aften i den kommende uge.

»Vi begynder at få grillaftner, og det begynder at blive lunere,« siger han til bt.dk.

Generelt kan vi nemlig se frem til en dejlig varm uge, hvor der godt nok kan komme en byge forbi i ny og næ, men hvor det også mange steder vil være tørt og solrigt vejr. Og ikke mindst varmt.

»Vi får ustadigt majvejr, men det er rimeligt sikkert, at varmen vender tilbage,« siger han og tegner et varmt og solrigt billede af den sidste uge i maj.

Så selv om vi netop har haft en vejrmæssig nedtur med et lavtryk, der har givet os efterårslignende tilstande, så er der igen masser at glæde sig til på vejrfronten. Faktisk bliver det så godt, at meteorologerne lover det, der i deres terminologi hedder »en sommerdag«: Altså 25 grader eller derover. 

»Fredag får vi sikkert en sommerdag på omkring 25-26 grader og det samme lørdag. Og søndag ligner det også sommervarme, men der kan der måske godt dukke en byge op i den østlige del af landet,« siger Peter Tanev.

Men inden da skal vi lige gennem nogle dage, hvor der er en pæn risiko for at ramle ind i byger, men, som Tanev formulerer det:

»Det plejer ikke at gøre så meget for de fleste, når det samtidig er varmt.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip