Nu lukkes Rigsdagsgården

I dag er det muligt at køre gennem Rigsdagsgåden på slottes sydside og dermed helt op til Folketingets hovedindgang, men 22. april spærres vejen for biler og anden motoriseret trafik, så kun cyklister og forgængere har adgang.

For politikerne betyder det blandt andet, at deres foretrukne taxaholdeplads flyttes fra Rigsdagsgården til Børsgade.

Bag beslutningen om afspærringen står Folketingets Præsidium, der i december sidste år meddelte, at man efter råd fra PET ville styrke terrorsikringen af Christiansborg. Det betyder også, at pladsen foran slottet skal omkranses af sten, der forhindrer biler i at komme tæt på bygningen.

De 27 sten, der allerede er blevet opstillet, vil blive suppleret af yderligere 50 sten i løbet af de kommende uger. Stenene er dog kun en midlertidig foranstaltning. Først næste år vil den permanente afspærring af Slotspladsen være klar.

Lukningen af Rigsdagsgården er blevet mødt med kritik fra Venstre, som mener, at man overreagerer på terrortruslen og øger afstanden mellem politikerne og befolkningen. Partiet står dog alene med kritikken.

»Det har været svært at afvise rådgivningen fra PET. Når jeg har set rundt i de andre nordis­ke lande, er der også en regulering af motortrafik i forhold til de indre bygningsværker dér,« sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), sidste år til Berlingske i forbindelse med beslutningen.

Bilisterne må fremover finde alternativer ruter i det indre København, men ifølge Københavns Kommunes vurdering er omfanget af biltrafikken gennem Rigsdagsgården så beskeden, at lukningen ikke vil få mærkbare konsekvenser for trafikken på vejene omkring Christiansborg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip