Nu må du igen spise rå æg

Vurderingen viser nemlig, at risikoen for at få Salmonella i dag er så lille, at Fødevarestyrelsen ikke længere fraråder danskerne at bruge de rå æg. Dog skriver Fødevarestyrelsen, at »æg er et biologisk materiale, så der er aldrig 100 procent garanti for, at der ikke er salmonella udenpå eller indeni ægget«.

Derfor lyder råddet fra Styrelsen også, at hvis man skal være på den sikre side, er det en god ide at bruge pasteuriserede æg særligt til børn, ældre og syge.Hos fødevarevirksomheder skal æg stadig være tilberedt ved mindst 75 grader eller pasteuriserede, før de bliver serveret.

Ifølge Fødevarestyrelsen er den nye lettelse af anbefalingerne et tegn på, at de senere års fokus på at fjerne salmonellaen fra den danske æggeproduktion har givet pote.

Allerede sidste år modtog Danmark særstatus i EU for salmonellaniveauet i konsumæg, og det betyder, at Danmark kan stille krav til, at de æg, der kommer ind over landets grænser, ligeledes er salmonellafrie.

Dagens Gossip