Nu må homoseksuelle gifte sig i Uruguay

Efter at Argentina i 2010 tog skridtet og gav homoseksuelle ret til at blive formelt gift, har progressive kræfter anført af præsidenten i Uruguay forsøgt at få indført samme rettighed. Uruguay bliver dermed den anden sydamerikanske nation, som anerkender ægteskab mellem mennesker af samme køn.

Allerede 10. april vedtog Kongressen med 71 ud af i alt 92 stemmer forslaget trods skarp modstand fra den katolske kirke.

Til sammenligning var Danmark det første land i verden til at tillade registreret partnerskab mellem to mennesker af samme køn. Det skete allerede i 1989. Ti år senere blev Danmark også det første land til at tillade to mennesker af samme køn at blive juridiske forældre.

Dog var det Holland, der var først til at tillade giftermål mellem homoseksuelle tilbage i 2000. Siden er både Belgien, Canada, Spanien, Sydafrika, Norge, Sverige, Island, Argentina, Portugal og visse stater i USA samt Mexico kommet med på vognen.

Det er ikke kun i Uruguay, at man har besluttet, at homoseksuelle fra i år skal have samme rettigheder som heteroseksuelle. Også Frankrig, Brasilien og New Zealand har vedtaget nye love, der tillader vielser mellem to personer af samme køn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip