Nu presses boligrenten endnu mere

"I en rentenedsættelse i morgen vil der ligge et signal om, at perioden med rekord lave renter vil vare endnu længere - altså de første rentestigninger vil være skubbet endnu længere ud i fremtiden. Det har direkte betydning for realkreditrenterne og kan forklare de rentefald, vi har set den seneste tid," skriver Jens Nærvig Pedersen.

Han forventer, at, Nationalbanken torsdag vil følge ECB, der forventes at nedsætte den såkaldte refirente med et kvart procentpoint samt udlånsrenten med 0,15-0,25 procentpoint. Det vil sende udlånsrenten ned i en ny bundrekord på 0.05 procent til 0.15 procent.

"En rentenedsættelse vil presse de i forvejen rekordlave renter på boliglån yderligere ned, og dermed sænke renteudgifterne yderligere for danske boligejere," skriver Jens Nærvig Pedersen.

En stor del af nedsættelsen er dog allerede lagt ind i de nuværende renter på grund af forventningen. Og der bliver da heller ikke tale om massive besparelser for boligejerne.

"For en familie med et afdragsfrit lån vil et rentefald på 0,15 procentpoint give en månedlig besparelse efter skat på 84 kroner for hver lånt million. Det er en lille besparelse, som selvfølgelig er værd at tage med, men ikke noget der isoleret set ændrer alverden for danske boligejere nu og her," konkluderer han.

Økonomen forventer ikke, at Nationalbanken vil nedsætte den såkaldte indskudsbevisrente, som har direkte betydning for eksempelvis prioritetslån og størst betydning for markedsrenterne.

Dagens Gossip