Nu ringer Quintanas klokke: Pyrenæerne er min chance

Mens Alberto Contador virker en smule slidt efter Giro d'Italia, og mens Vincenzo Nibali har sat overraskende meget til på forholdsvis lette udfordringer, er Nairo Quintana sluppet forholdsvis nådigt igennem første del af Tour de France.

Knap to minutters tidstab er ingen katastrofe, for de første ni etaper er slet ikke den lille colombianers terræn.

Men med ankomsten til Pyrenæerne tirsdag skal Quintana begynde at levere de præstationer, der retfærdiggør, at han bliver anset som en af favoritterne til den samlede sejr.

- Holdet er i en god forfatning. Vi er fuldtallige og har undgået de store styrt. Vi er godt kørende, som man kunne se under holdkørslen.

- Med Alejandro (Valverde, red.) og de andre til at hjælpe mig vil Pyrenæerne være en god mulighed for at vende tingene til min fordel, siger Nairo Quintana.

Tirsdagens etape er forholdsvis overkommelig indtil afslutningen, som er en 15 kilometer lang stigning uden for kategori.

Det kan blive et spektakulært show, hvis nogle af rytterne med tidstab som Quintana eller Contador beslutter sig for at udfordre førende Chris Froome.

- Det er en jævn, regelmæssig stigning. Den er meget krævende, og varmen kan komme til at spille en rolle. Der kan komme angreb fra bunden eller i afslutningen, eller måske sker der ikke noget som helst. Uanset hvad kan jeg lide den slags stigninger, siger Quintana.

Han mener ikke, at man skal lægge meget i resultaterne på de første ni etaper.

- Vi kunne se nogle småting, men stigningerne var korte og stejle, hvilket passer til eksplosive ryttere, og det afslører ikke meget om, hvem der er godt kørende, og hvem der ikke er, mener colombianeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip