Nu sættes der skub i »et af Danmarks største vejarbejder«

»Med 80.000 daglige biler er Helsingørmotorvejen blevet så populær, at den skal udbygges fra fire til seks spor på strækningen mellem Hørsholm S og Gl. Holte, og det arbejde bliver nu for alvor synligt for de daglige trafikanter på vejen,« siger Jette Buch-Hansen, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Det store byggeprojekt bliver præsenteret på et pressemøde onsdag formiddag, men de første spadestik er allerede taget.

»Vi har allerede været i gang på vejen i den forløbne weekend og fortsætter de næste par weekender. Men ellers vil trafikanterne i påskeugen også få os at se på hverdage,« siger Jette Buch-Hansen i en pressemeddelelse.

Arbejdet med en opgradering af Helsingørmotorvejen er efter planen færdig i 2016, og Jette Buch-Hansen understreger, at Vejdirektoratet gør alt, hvad der er muligt, for at bilisterne ikke skal blive sænket for meget af byggeriet.

»For eksempel holder vi fast i, at der fortsat skal være to spor i hver retning i myldretiderne morgen og eftermiddag. Hastighedsgrænsen bliver godt nok sat ned til 80 kilometer i timen og sporene vil være smallere, men da hastigheden i forvejen ikke er så høj på denne strækning i myldretiderne vil det ikke få den store betydning,« siger hun.

Arbejdet i Nordsjælland er blot et af flere projekter, der på sigt skal få trafikken til at glide bedre omkring København.

Motorring 4 og Køge Bugt Motorvejen er også under udbygning, og Vejdirektoratet er i gang med at anlægge Frederikssundsmotorvejens anden etape.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip