Nu sidder regeringen og EL side om side

Der blev ikke røget fredspibe.

Men Enhedslisten var trods alt klar til at stille op sammen med regeringen, da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og Enhedslistens Finn Sørensen mandag indkaldte til fælles pressemøde.

Det store dagpengeslagsmål var for en tid lagt på hylden, mens parterne med Finn Sørensens ord præsenterede "alle de andre udmærkede initiativer" på beskæftigelsesområdet, som er en del af finanslovaftalen.

- Jeg synes, at samlet set så er det egentlig en større satsning, end man sådan umiddelbart får indtryk af på baggrund af de debatter, der kører i medierne, sagde Finn Sørensen.

Han fremhævede især millionbevillingerne til at skabe flere fleksjob og en styrket indsats mod social dumping som de store positive nyskabelser på finansloven.

Det var ellers Enhedslisten selv, der søndag fik stort set alt til at handle om partiets skuffelse over, at finansloven ikke indeholder markante ændringer for de ledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

Skuffelsen var så stor, at partiet nægtede at stille op sammen med regeringen og præsentere finanslovaftalen. I stedet indkaldte partiet til sit eget pressemøde, hvor dagpengedramaet overskyggede alt.

Men det fælles pressemøde mandag skulle ikke tolkes på den måde, at Enhedslisten følte et behov for at sætte sig ned og ryge en fredspibe med regeringen og lægge fortiden bag sig.

- Jeg holdt op med det (at ryge pibe, red.) for mange år siden. Det her ændrer ikke noget som helst i Enhedslistens helhedssyn på finansloven. Vi synes bare, at det var en god idé sammen med ministeren at præsentere de andre elementer, der er i aftalen, fastslog Finn Sørensen.

 

Dagens Gossip