Nu skal ældre på plejehjem have fast besøg af babyer

Babyer skaber glæde, de fleste steder de kommer. Det gælder også på plejehjem.

I Aarhus Kommune indførte man for et år siden en ordning, hvor barnevogne kørte forbi kommunens plejehjem. Det viste sig at være en enorm succes, og nu følger Københavns Kommune efter. Det skriver Politiken.

Kommunens sundheds- og omsorgsudvalg har vedtaget, at en lignende ordning til sommer skal glæde de ældre på plejehjem i hovedstaden. 

- Jeg kan næsten ikke vente til, at det bliver indført. Jeg har set, hvor glade og oplivet de ældre bliver, når børn kommer på besøg. Der er altså bare noget med ældre og børn, siger gruppeforman for Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, Karin Storgaard.

Projektet kommer til at koste 25.000 kroner. Pengene skal bruges til en informationskampagne, hvor forældre på barsel skal lokkes til at tilmelde deres babyer.

Ældre Sagen er også glade for tiltaget og så gerne besøgsbaby-ordningen indført i endnu flere kommuner.

Læs også: Chauffør får en dårlig fornemmelse, da en lille dreng stiger på bussen - så kigger han ned på hans sko 

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger, siden det blev indført i Aarhus. Det, at holde en varm baby, som man kan sidde og nusse, er jo noget helt særligt. Det er rigtig mange beboere, der savner nærvær og berøring. Det kan besøgsbabyer være med til at afhjælpe, siger Anna Wilroth, konsulent hos Ældre Sagen.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip