Nu skal den sidste del af Aarhus Å fritlægges

Arbejdet med frilægning af Aarhus Å blev sat i gang efter en principbeslutning i Aarhus Byråd helt tilbage i 1989. Nu begynder sidste etape af det – i flere omgange – prisbelønnede byfornyelsesprojekt, der i de senere år i høj grad har bidraget til midtbyens unikke bymiljø.

I forbindelse med frilægningen af det sidste stykke af åen nedlægges Åboulevarden på strækningen mellem Mindebrogade og Havnegade/Dynkarken. Dermed mister Åboulevarden endegyldigt sin tidligere funktion som hovedfærdselsåre til Aarhus Havn – en funktion som Marselis Boulevard nu har overtaget, så den tunge erhvervstrafik ikke længere skal tværs igennem midtbyen.

Arbejdet med frilægning af åen varer frem til efteråret 2015. Herefter løber åen igen i en åben, ubrudt linje gennem midtbyen og ud i havnebassinet. Sammen med etableringen af de nye pladser omkring Dokk1 skal frilægningen af åen være med til at styrke samspillet mellem byen, havnen og bugten.

Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue varetager indretningen af byrummet langs den sidste del af åen og sikrer, at materialerne har det rette samspil hele vejen til åens udløb i havnen. På den måde forlænges det særlige miljø omkring åen fra midtbyen til det nye havnebyrum. I forbindelse med åens frilægning etableres også et stort pumpe- og sluseanlæg, der skal forbedre beskyttelsen af Aarhus Midtby mod oversvømmelser fra havet.

Realdania og Realdania Byg bidrager med cirka 750 mio. kroner til projektet.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip