Nu skal jetset-prinsessen endelig bygge rede

»Lørdagens bryllup skal ses i den kontekst, at prinsesse Madeleine i al den tid, hun har opholdt sig i USA, har skubbet den almindelige svensker fra sig«, siger historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.

»I lang tid har Madeleine ikke været særligt vellidt i den svenske befolkning. Da hun rejste til USA efter bruddet med sin tidligere forlovede, fjernede hun sig samtidig fra den svenske befolkning. Pludselig blev hun kendt for at leve det vilde liv i USA uden nogen særlig fornemmelse af, hvad der betød noget for den enkelte svensker. Det lider hun stadig under,« siger han.

Det var således i USA, at prinsesse Madeleine fandt sin forlovede, forretningsmanden Chris O’Neill. Ifølge Lars Hovbakke Sørensen er den amerikanske forretningsmand en del af årsagen til, at Madeleine har svært ved at genvinde svenskernes hjerter.

»Chris O’Neill er ikke svenskernes yndling. Det er der flere årsager til. På mange måde repræsenterer han mange af de ting, svenskerne ikke selv kan identificere sig med. Der er langt fra den amerikanske kapitalisme til en svensk, socialdemokratisk tradition og tanke om lighed. Som par er de derfor udfordret på deres folkelighed, og det er noget af det, de skal kæmpe med efter brylluppet lørdag,« siger han.

Lars Hovbakke Sørensen forklarer, at svenskerne særligt har været irriterede over, at dele af bryllupsceremonien lørdag skal foregå på engelsk af hensyn til Chris O’Neill. Det betyder nemlig, at det rungende svenske »ja« vil være byttet ud med et »I do«.

»Det har irriteret en del svenskere, at Chris O’Neill eksempelvis får lov at svare præsten på engelsk i stedet for på svensk,« siger Lars Hovbakke.

Selvom brudeparret står over for en dalende popularitet og en kamp for at blive folkelig, bør der ifølge Lars Hovbakke Sørensen ikke være nogen tvivl om, at det »naturligvis er en stor dag for både det svenske kongehus, men også for den almindelige svensker«.

»Selv om Madeleine i øjeblikket ikke er den mest populære i det svenske kongehus, må man ikke glemme, at dette er en stor dag. Det svenske kongehus er ikke særlig stort. Der er kun fire potentielle tronfølgere, hvor hun er den sidste i rækken, men det betyder samtidig, at der er statistisk mulighed for, at hun kan blive dronning. Netop derfor er brylluppet lørdag en meget vigtig begivenhed,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

»Man vil uden tvivl opleve en masse glade mennesker og en fest i Stockholm. Det er der ikke nogen tvivl om,« understreger han.

Brylluppet afholdes i den kongelige slotskirke på kongeslottet i Stockholm.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip