Nu skal massemorderen Breivik studere på universitetet

- Det er vigtigt at være bevidst om, at vi som institution er nødt til at holde os til reglerne. Vi kan ikke lade enkeltpersoner ændre på dette, siger rektor på Oslo Universitet, Ole Petter Ottersen, til NRK som forklaring på, hvorfor de har valgt at optage den verdensberømte massemorder på universitetet fra efteråret. 

Anders Breivik har tidligere fået lov til at læse enkeltfag, men det er første gang, han bliver optaget på en studieplads til en bachelor, hvor han altså nu skal læse statskundskab.

Men selvom han er blevet optaget, så er der ikke den store tiltro til, at han rent faktisk vil kunne gennemføre fra en af lederne af studiet. 

- Hans afsoningsforhold gør, at det bliver meget vanskeligt for ham at gennemføre studiet. han får simpelthen ikke gennemført det, siger Dag Harald Clas, der er leder af Institut for Statsvidenskab på universitetet, til NRK. 

Afsoningsforholdene gør blandt andet, at han skal læse i sin celle, at han ikke må komme på fakultetet, ligesom han ikke må have kontakt med hverken ansatte eller medstuderende. 

Og fem af de ni emner, kræver at han deltager i seminarer eller får vejledning fra ansatte. 

- Han får ikke fuldført fem af fagene, så længe han afsoner under de nuværende forhold. Hele ideen med faget er, at lære at diskutere emnerne med sine medstuderende, siger Dag Harald Clas til NRK. 

 

Dagens Gossip