Nu skal Premier League-spillerne opføre sig ordentligt

Skrevet af admin

20/07/2016

Dagens topnyheder

Nu skal det være slut med rasende fodboldspillere, der slår ring om dommeren og overdænger ham med eder og forbandelser efter en kendelse.

I den engelske Premier League er man så træt af aktørernes aggressive holdning til dommerne, at der nu bliver gjort noget ved det, Premier League selv kalder "utålelig opførsel".

- Vi har i de seneste fire sæsoner bemærket, at utilbørlig optræden fra spillere og managere har nået et uacceptabelt niveau i kampene, lyder det i en meddelelse på Premier Leagues hjemmeside.

Her varsler ledelsen bag den succesfulde fodboldliga, at der fremover vil være kortere vej til advarsler og udvisninger, hvis spillerne fører sig frem over for dommeren.

- Fokus vil være på opførslen over for dommere i et forsøg på at reducere respektløs adfærd. Det kan være at modsætte sig en kendelse eller komme løbende fra lang afstand for at konfrontere dommeren, skriver Premier League.

Fra den kommende sæson skal der eksempelvis udstedes et direkte rødt kort, hvis en spiller konfronterer dommeren og bruger "anstødeligt, fornærmende og utilbørligt sprog eller fagter" mod ham.

- Der sker ting i kampens hede, når tingene går hurtigt, og vi ønsker at bevare den lidenskab, som fans ønsker og efterspørger.

- Men spillere og ledere er nødt til at være opmærksomme på, at der er en grænse, der ikke skal overskrides, siger Premier Leagues formand, Richard Scudamore.

/ritzau/