Nu skal Strauss-Kahn selv forklare deltagelse i sexfester

Skrevet af admin

10/02/2015

Dagens topnyheder

Den tidligere leder af Den Internationale Valutafond (IMF) Dominique Strauss-Kahn skal tirsdag forsøge at overbevise dommere ved retten i Lille om, at han ikke har været centrum for en international prostitutionsring.

Den 65-årige franskmand faldt for fire år fra tinderne, efter at en sexskandale i New York både kostede ham hans prestigefyldte job og hans drømme om at blive sit hjemlands præsident.

Denne gang er han anklaget for at være hovedmanden, der hyrede prostituerede til at deltage i sexfester i flere storbyer. En prostitutionsring, der ifølge anklageren havde deltagelse af 13 andre personer.

Dominique Strauss-Kahn har tre dage i retten til at affeje beskyldningerne, som blandt andet bakkes op af flere prostituerede, som han vil stå ansigt til ansigt med i Lille de kommende dage.

Det er en broget forsamling, der skal forsvare sig i retten. Den tæller blandt andet direktører for luksushoteller, højtstående politifolk og en bordelejer, der går under øgenavnet "alfonsen Dodo".

Dominique Strauss-Kahn, der i Frankrig blot kaldes ved sine initialer, DSK, ventes at forsvare sig med, at han blot er en fribytter og libertiner, der har deltaget i orgier med samtykkende voksne, og at han ikke vidste, at kvinderne var prostituerede.

Den socialistiske politiker så sin karriere som IMF-chef styrte i grus, da en stuepige på et hotel i New York i 2011 anklagede ham for seksuelle overgreb. Det var på et tidspunkt, hvor han var favorit til at blive Frankrigs næste præsident som kandidat for Socialistpartiet.

Mens straffesagen blev opgivet og endte i et civilt søgsmål, stod han over for endnu en ydmygelse, da slibrige detaljer om hans deltagelse i orgier med prostituerede dukkede op.

Det er disse sexfester, der igen har sendt ham på anklagebænken, tiltalt for "groft rufferi i en organiseret gruppe" i det nordlige Frankrig og Belgien. Anklagemyndigheden kalder ham "kongen af sexfesterne".

Dominique Strauss-Kahn risikerer 10 års fængsel og en bøde på 1,5 millioner euro, hvis han kendes skyldig.

/ritzau/AFP