Nu skal tusindvis af hunde dræbes i danskernes ferieparadis

I går blev jagtsæsonen på harer afsluttet i Spanien, og det markerer man i flere spanske byer med at dræbe jagthundende, da man ikke mener, de kan præstere i mere end en enkelt sæson. 

De heldigste hunde bliver overladt til sig selv, mens andre bliver dræbt på forskellige måder, hvoraf nogle kan betegnes som regulær tortur. 

Ifølge European Society of Dog and Animal Welfare, er der tale om 50.000 hunde af racen Galgo, der i Danmark er kendt som spansk mynde, der bliver dræbt hvert år, når jagtsæsonen slutter.

Metoderne til aflivning varierer mellem stening, drukning og hængning, mens de hunde der har klaret sig dårligst, risikerer at blive dræbt ved at blive hængt i et træ, hvor deres bagpoter akkurat kan nå jorden, så dødskampen bliver trukket længst muligt ud. 

Ofte dør hundende først, når de falder sammen af udmattelse. 

Den form for aflivning er officielt blevet gjort forbudt i Spanien, men det afholder ikke de spanske jægere fra at fortsætte med metoden. 

- Da man skulle stoppe med den metode, så fandt man på andre bestialske måde at aflive hundende på. Jeg har haft kontakt med Spanien i en del år, og de billeder jeg har set er så grusomme, at de for altid vil være indprentet på min nethinde, siger næstformand i Foreningen for Galgoer i Nød, Tanya Suszkiewicz, til Dagens.dk. 

Hun vurderer antallet af hunde, der bliver slået ihjel af spanske jægere efter sæsonen er væsentligt højere end de 50.000, der er den konservative vurdering fra European Society of Dog and Animal Welfare. 

Hun mener, at alle danskere bør være klar over, hvad vores sydlige naboer i EU har gang, når det kommer til mishandling af dyr. 

- I Spanien er de nogle sataner, når det kommer til dyrevelfærd. Se bare på, hvad de gør i forhold til tyrefægtning, siger Tanya Suszkiewicz til Dagens.dk. 

De bestialske drab blev officielt gjort forbudt i 1997 i Spanien. 

Du kan læse mere om de spanske jagthunde på www.galgo-sos.dk

Du kan se en video nedenfor af drabene, men vi advarer om stærke billeder. 

Video: Catalina Salley

Dagens Gossip