Nu skal Udkantsdanmark have lynhurtigt net

Alle danskerne skal have lige adgang til hurtigt bredbånd, foreslår regeringen i et nyt bredbåndsudspil. Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), kalder udspillet ambitiøst og målsætningen realistisk.

- Regeringen forpligter sig på at sikre adgang til hurtig forbindelse til alle. Det er et meget vigtigt løfte for vores landdistrikter, hvor bredbånd er en vigtig forudsætning for bosætning og vækst, siger han i en pressemeddelelse.

På trods af hastig udvikling på området er der stadig dele af Danmark, hvor man ikke altid har bredbåndsforbindelse, hvilket ifølge ministeren er en stor udfordring - især for landdistrikterne:

- Det er det, jeg hører, når jeg møder borgerne i alle hjørner af landet, og derfor er jeg glad for, at regeringen med det her udspil giver bedre mulighed for at sætte fart på forbindelserne i landdistrikterne.

Frem mod 2020 skal det være lettere at opstille mobilmaster, mobilselskaberne have bedre vilkår for at leje mobilmaster, og kommunerne skal have mulighed for at stille krav om bedre dækning, når de køber mobil- og bredbåndsforbindelser.

- I første omgang handler det om at udnytte mulighederne optimalt, for det er her, de hurtigste forbedringer ligger, mener Carsten Hansen.

- Det kræver, at alle parter spiller sammen, og med det her udspil fjerner vi en række barrierer og giver samtidig kommunerne nye værktøjer, tilføjer han.

Regeringen udspil indeholder 22 initiativer og fastsætter et mål om, at alle husstande og virksomheder i 2020 skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med mindst 30 Mbit/s upload og 100 Mbit/s download.

For at sikre at målsætningen bliver nået, vil regeringen i 2017 evaluere indsatsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip