Nu skal vi se landskampe på Kanal 5

SBS Discovery Media, der står bag kanalen, har købt rettighederne til alle 548 europæiske kvalifikationskampe til EM i Frankrig i 2016 og VM i Rusland i 2018.

Det betyder også, at SBS vil vise samtlige det danske landsholds kampe, fortæller informationschef hos SBS i Danmark, Jesper Jürgsensen.

- Det er både ude og hjemmekampe, og vi kommer til at vise alle Danmarks kampe. Det er interessant for os, at vi kan vise både ude- og hjemmekampe, siger han.

Samme model indføres i Sverige og Norge, hvor fodboldfans skal finde SBS's kanaler for at følge deres landshold.

- Det er virkelig gode nyheder for alle fodboldfans i Danmark, Sverige og Norge, der kan se frem til at følge deres landsholds vej til de store slutrunder. Det bliver kampe, der samler nationerne i alle de tre nordiske lande, siger præsidenten for SBS i Norden, Henrik Ravn i en pressemeddelelse.

Tidligere har SBS vist mange af Englands kvalifikationskampe, men fremover vil man også kunne opleve Italien, Spanien, Tyskland og alle de andre store europæiske nationer på Kanal 5 og 6'eren.

Fremover vil kvalifikationskampene blive spillet under det nye format Week of Football.

- Man laver strukturen om, så man planlægger kampene i stil med Champions League, hvor de store hold spiller på forskellige dage, siger Jesper Jürgsensen.

Det betyder, at man spreder kvalifikationskampene ud over flere dage på ugen, i stedet for at spille alle kampene fredag og tirsdag, som man kender det nu. På den måde kan tv-seerne følge alle de store holds vej mod slutrunderne.

Mens det altså med aftalen er slut med det danske landsholds kvalifikationskampe til EM og VM på TV2 og DR de kommende mange år, kan selve slutrunderne dog fortsat ses på landsdækkende tv. Det har EU-domstolen netop stadfæstet.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip