Nu smiler Nadal igen

Der har været mange sure miner fra Rafael Nadals side i den første uge af French Open. Så var det for koldt i Paris. Så var der for meget vind på banen. Så var kampprogrammet en vittighed.

Men da temperaturen mandag sneg sig op over 20 graders-mærket for første gang i årets franske Grand Slam, var alt det spanske muggeri glemt.

Måske fordi Nadal let spillede sig i kvartfinalen ved at besejre japaneren Kei Nishikori i tre sæt, 6-4, 6-1, 6-3. Måske fordi de franske arrangører gav kage, mens spanierens fans sang 'Happy Birthday' i anledning af, at Nadal mandag fyldte 27 år.

Lige nu ser Rafael Nadal ud til, at han kan blive den første spiller, der vinder den samme Grand Slam otte gange i træk. Men der er betydelige knolde, der skal overvindes på vejen.

For alt peger på et gigantmøde i semifinalen, hvis også Novak Djokovic fortsætter det spil, som han mandag besejrede Philipp Kohlschreiber. Tyskeren vandt godt nok førte sæt 6-4, men så slog serberen igen og vandt de tre følgende sæt 6-3, 6-4, 6-4.

Og Djokovic er motiveret til at gå hele vejen og vinde sin første French Open. Hans første træner, Jelena Gencic, som Djokovic har kaldt sin anden mor, døde for et par dage siden, og han drømmer nu om at vinde turneringen til ære for hende.

- Jeg føler, at jeg i respekt for hende må gå hele vejen. Og det giver mig den indre styrke til at kæmpe endnu hårdere, har Novak Djokovic sagt ifølge Reuters.

Alle fire topseedede spillere hos mændene er i øvrigt klar til kvartfinalerne. Og det samme gælder hos kvinderne, der dog kun er nået til 1/8-finalerne.

Dagens Gossip