Nu starter billetsalget til Eurovision

Der bliver god mulighed for at se et af de mange Eurovision-shows live, når København til maj skal afholde det store europæiske melodi grand prix.

Fredag den 29. november klokken 10.00 åbnes der op for salget af billetter til de ni shows, som tilsammen udgør verdens største musikkonkurrence og en historisk begivenhed i Danmark.

Det er tredje gang i historien, at Eurovision Song Contest skal foregå på dansk grund.

- Vi glæder os til at byde tusindvis af danskere og et hav af europæere velkommen, når Danmark skal være vært for Eurovision Song Contest, siger Pernille Gaardbo, der er Executive Producer for Eurovision Song Contest 2014, i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at bringe folk sammen på tværs af landegrænser og give alle en fælles oplevelse, som vi kan snakke om mange år fremover. Med billetter til i alt ni shows bliver der rig mulighed for at komme og blive en del af festen og opleve alle sangerne, der kæmper intenst på deres landes vegne.

- Der bliver nemlig mulighed for at købe billetter til både finalen og de to semifinaler, der sendes live på DR1, men også til 6 flotte og festlige generalprøver, siger hun.

Billetterne vil koste fra 100 kr. og op - plus gebyr og forsendelse. Ud over billetter til finalen den 10. maj og de to semifinaler den 6. og 8. maj, kan der yderligere købes billetter til de jury-shows, der afholdes aftenen før henholdsvis finalen og semifinalerne.

Jury-shows fungerer som generalprøver og det er ud fra disse shows juryerne i alle de europæiske lande afgiver deres stemmer, så spændingen er mindst lige så stor som til de tv-transmitterede shows.

Derudover er der også mulighed for at købe billetter til yderligere tre familie-shows. Det er generalprøver, der afholdes om eftermiddagen og derfor er specielt velegnede til familier med børn, der kan få oplevelsen helt tæt på uden at skulle blive oppe hele aftenen.

Danmark er som værtsland sikret en plads i finalen den 10. maj og det er allerede nu afgjort, at Sverige skal konkurrere i den første semifinale og Norge i den anden. De øvrige deltagerlandes placering i semifinalerne bliver afgjort i januar.

Hvis man ikke får billet i første omgang, er der flere chancer, jo tættere vi kommer på begivenheden.

- Når billetsalget starter den 29. november, er det kun cirka en tredjedel af det samlede antal billetter til Eurovision Song Contest 2014, der sættes til salg. Baggrunden for dette er, at der fortsat arbejdes med scenografi og placering af tv-kameraer m.m. Der vil frem mod maj 2014 komme flere billetter til salg - næste gang 31. januar 2014.  Hver gang nye billetter kan frigøres, vil der vil være billetter til salg i alle billet-kategorier og til alle typer shows, skriver DR i en pressemeddelelse.

Newspaq

Dagens Gossip