Nu starter kampen: Partiledere duellerer i tv på valgkampens første dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har onsdag udskrevet folketingsvalg til afholdelse 18. juni. Og allerede på valgkampens første dag krydser partilederne klinger på tv i den bedste sendetid.

Således sendes den første partilederdebat på DR i aften klokken 19, skriver DR's politiske korrespondent Ask Rostrup på Twitter. Her skal politikerne i løbet af fem kvarter afsende deres budskaber i valgkampens første tv-duel.

Knap en halv time efter afslutningen af den første debat dukker partilederne op igen, når TV2 åbner for debatten "Det første ord" klokken 20.50, oplyser tv-kanalen.

I forbindelse med den officielle valgudskrivelse i Statsministeriet onsdag formiddag lagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) op til en skarp duel med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Danskerne skal tage stilling til, hvem der skal være statsminister i Danmark, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Flere meningsmålinger har på det seneste peget på, at regeringen og dens to støttepartier i SF og Enhedslisten er langt fra at kunne mønstre et flertal og dermed sikre regeringen en ny periode ved magten.

Flere politiske kommentatorer spår dog et tæt løb - heriblandt Hans Engell:

- Det er 50-50, siger Hans Engell og tilføjer:

- Det bliver et af de mest spændende og meget dramatiske valg. Blå blok har ført i fire år i samtlige målinger, og der har ikke været én måling, hvor rød blok har haft flertal.

- Men i de seneste målinger haler rød blok ind. Og hvis vi tager personmålingerne, så står Thorning meget stærkt, siger Hans Engell.

Der er 10 opstillingsberettigede partier ved det kommende valg, og det er partiernes formænd, der stiller op til tv-debatterne.

/ritzau/

Dagens Gossip