Nu stiger salget af virksomheder eksplosivt

Står du og overvejer salg af din virksomhed, så er det klart nemmere at komme af med den nu, end det var for et år siden.

Den økonomiske krise, der har lagt virksomheder ned på stribe, er nemlig ved at aftage. Konkret kan det ses på antallet af solgte virksomheder, der i øjeblikket stiger markant. Det viser tal fra M&A-markedet, der dækker over opkøb og fusioner, skriver Børsen.

Rådgivningsfirmaet Advizer har lavet en analyse for Børsen. Den viser, at der i årets andet kvartal var 61 salg af danske virksomheder, hvilket er en stigning på hele 22 procent i forhold til andet kvartal 2012.

- Vi oplever i øjeblikket et højere aktivitetsniveau, og vi kan se, at der er kommet flere sælgere i markedet. Forholdene er også relativt gunstige i øjeblikket. Det kan man blandt andet se på aktiemarkedet, hvor usikkerheden er lav. Så det er helt klart er gunstigt tidspunkt at købe og sælge på, siger John Jensen, partner i Advizer, til Børsen.

Audon Partners er kommet frem til samme konklusion. De har analyseret sig frem til, at det i langt højere grad er sunde virksomheder, der bliver købt op.

- Der er kommet hul på markedet, efter det lå meget stille i 2012. Tendensen fra finanskrisen, hvor det primært var nødlidende virksomheder, der blev opkøbt, er ved at klinge ud. 80 procent af virksomhedssalgene består af, hvad man kan betragte som velkonsoliderede virksomheder, siger Frederik Aakard, partner i Audon Partners, til Børsen.

Dagens Gossip