Nu svinger vi endelig dankortet

Danskerne svinger dankortet hurtigere, end de har gjort i tre år. Nye tal for Finansrådets såkaldte betalingsindikator viser et glidende gennemsnit af transaktioner med Dankort, kontooverførsler og indbetalingskort, og det viste i august 0,22, mens tallet for juni og juli lå på henholdsvis 0,18 og 0,25.

»Betalingsindikatoren har ligget på et højt niveau i tre måneder i træk. Det er tre år siden, at aktiviteten sidst var så høj. Det vidner om en robust stigning i betalingsaktiviteten,« siger Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet, i en meddelelse.

Betalingsindikatoren har historisk været et godt pejlemærke for den økonomiske vækst i Danmark, selv om den i begyndelsen af året ikke afspejlede den økonomiske vækst.

»Tallene for betalingsaktiviteten lå i starten af året på et relativt højt niveau uden at dette direkte afspejlede sig i væksttallene. Det kan hænge sammen med, at de danske firmaer eksempelvis har afviklet transaktioner, som først er blevet bogført i andet kvartal,« forklarer Storm Stenbæk.

Dagens Gossip