Nu trækker Breivik i land - har droppet at sultestrejke

Den norske massemorder Anders Breivik bekendtgjorde for lidt over to uger siden, at han havde tænkt sig at sultestrejke i protest mod forholdene i fængslet, som han kalder for 'umenneskelige'.

Den plan ser dog ikke ud til at blive til noget, skriver Dagbladet.

Breiviks advokat Øystein Storrvik siger til det norske medie, at hans klient endnu ikke har gjort alvor af sine trusler.

- Det var noget, han varslede i det brev, han sendte til pressen, men lige nu koncentrerer han sig om den kommende retssag. Det er naturligt, at han forsøger at fremme sine rettigheder den vej, siger Øystein Storrvik.

Læs også: Anders Breivik klager over fængselsforhold og truer med at sultestrejke sig ihjel

Anders Breiviks retssag mod den norske stat forventes at finde sted 15. til 18. marts i det nye år. 

Han har stævnet Norge for brud på menneskerettighederne, fordi han mener, at afsoningsforholdene er blevet forværret. Breivik klager blandt andet over, at han sidder isoleret 23 timer i døgnet, og han hævder, at de ringe vilkår ødelægger hans mulighed for at studere.

Øystein Storrvik fortæller, at han håber på at kunne føre sagen som enhver anden.

- En af vores hovedpointer er, at han så vidt muligt skal behandles som alle andre. Så er der nok nogle specielle omstændigheder, som retten vil tage op, siger advokaten.

Ifølge Dagbladet vil Anders Breivik stille tre specifikke krav i retten; han vil kunne omgås sine medfanger, han vil have mulighed for frit at kunne sende breve, og han ønsker adgang til en computer.

Anders Breivik er idømt forvaring i 21 år.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip