Nu udløser ulveangreb erstatning til fåreavlere

Det har langt fra skabt glæde hos alle, at ulven er tilbage i den danske natur efter 199 års fravær. Især fåreavlere og landmænd er bekymret for, at deres dyr på den jyske hede bliver nedlagt af den eller de ulve, som løber rundt i området.

Men nu er miljøministeriet klar med en midlertidig ordning, der skal sikre kompensation til de ramte husdyrsejere.

- Den midlertidige ordning træder i kraft i dag. I slutningen af året kommer Vildtforvaltningsrådet med deres udkast til en forvaltningsplan for ulv, hvor der vil indgå et forslag til en permanent erstatningsordning. Til den tid vil vi så igen vurdere, hvordan vi kan sikre en fredelig sameksistens mellem ulven og husdyrejere, udtaler miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Får, lam, geder, gedekid, grise, pattegrise, kalve og føl er omfattet af den midlertidige ordning, hvor ejeren af det dræbte eller skambidte dyr får udbetalt, hvad der svarer til slagteprisen. Derudover vil der bliver givet et fast beløb til destruktion af dyret.

Ordningen skal administreres af Naturstyrelsen, indtil forvaltningsplanen for ulv er klar.

En af de tre ulve, der er blevet set i Midtjylland, angreb og dræbte i februar måned flere får, og efterfølgende måtte andre skambidte får også aflives.

Dagens Gossip