Nu venter den store eksamen

De første delprøver er alle sammen bestået. Der har været et par karakterer under middel, som etapen til Ax 3 Domaine, enkelstarten i Mont-Saint-Michel og gårsdagens tidstab til Gap.

Til gengæld har der også været topkarakterer, som sidevindsetapen til Saint-Amand-Montrond og søndagens bjergetape på Mont Ventoux.

I dag venter den fjerdesidste prøve. Tour de Frances anden og sidste enkeltstart. 32 km fra Embrun til Chorges. To kategori 2-stigninger venter undervejs, og enkeltstarten adskiller sig dermed markant fra løbets første enkeltstart, som var pandekageflad. Her blev Jakob Fuglsang lidt skuffende nummer 37 og tabte 2,53 minutter til Tony Martin, der vandt etapen.

Mestrer begge discipliner

»Jeg tilhører en af dem, der skal brænde sit livs enkeltstart af. Jeg håber, jeg har gode ben,« siger Fuglsang med et smil, som er set mange gange under årets Tour de France.

Dagens enkeltstart passer til en rytter, som har gode egenskaber både i bjergene og på en enkeltstartscykel.

Det er nærmest overflødigt at nævne Chris Froome blandt favoritterne, da han lever op til begge kriterier, men det er også værd at nævne Jakob Fuglsang, da han også mestrer begge discipliner i en mindre målestok.

Selv tror han, at hvis han kører op til sit bedste, så vil der stadig ikke blive så stor tidsforskel på top 10-konkurrenterne – altså måske på nær til Chris Froome.

»Jeg tror, vi kommer til at køre rimeligt lige op. Jeg tror i hvert fald ikke, at jeg kommer til at køre afgørende fra nogen. Det bliver ikke mere end 10-20-30 sekunder, der kommer til at skille os ad, og så er der stadig for stort et spring i klassementet til, at jeg vil flytte mig efter etapen.«

Udgangspunkt ødelagt

Gårsdagens etape til Gap ødelagde lidt af Fuglsangs gode udgangspunkt før enkeltstarten.

Danskeren blev fanget i feltet, da Katusha satte fart på i front, og derfor tabte han et minut til ryttere som Alberto Contador, Nairo Quintana, Bauke Mollema og Roman Kreuziger, som alle ligger foran Fuglsang i klassementet.

Det var en bet for danskeren, som også tabte en placering i klassementet til Joachim Rodriguez.

»Det kan komme til at betyde, at Rodriguez kommer til at slutte over mig i den samlede stilling, men jeg havde også på forhånd sagt, at han er en af dem, som kan komme til at slutte foran mig, fordi vi har bjergetaper foran os, og han er en ren klatrer,« forklarer danskeren.

»Det, der er mest ærgerligt, er, at ryttere som Bauke Mollema og Roman Kreuziger tager et minut til mig. Dem havde jeg håbet på, at jeg kunne have leget lidt med i klassementet,« siger danskeren.

Kan skifte cykel

Da enkeltstarten er en bjergenkeltstart, er det blevet diskuteret, om rytterne vil fravælge enkeltstartscyklen eller måske skifte undervejs.

I Schweiz Rundt blev der kørt en enkeltstart, hvor rytterne skiftede cykel undervejs. Jakob Fuglsang har valgt en mellemløsning, da han vil køre på en speciallavet cykel, som er en mellemting mellem en enkelstartscykel og en normal cykel.

Hvordan den ser ud, kommer vi til at se, når danskeren ruller ud til sit livs vigtigste enkeltstart kl. 16.12.

Omkring 47 minutter senere finder han ud af, om det også blev hans livs bedste enkeltstart.

Dagens Gossip