Nu vil hæren gribe ind mod uro i Egypten

»Militæret vil gribe ind for at adskille demonstranterne,« siger oberst Ahmed Ali, der udtaler sig på vegne af militæret. Han uddyber:

»Vi tager ikke parti. Vores mission er at sikre demonstranternes liv«.

Ifølge egyptisk stats-TV har op mod 17 personer mistet livet i voldelige sammenstød fredag, hvor tilhængere af Mohamed Morsi demonstrerede mod onsdagens militærkup. Samtidig gik også modstandere af den afsatte præsident på gaden. Oplysningerne om de 17 dræbte kommer fra Sundhedsministeriet, skriver AFP, og det er endnu ikke blevet meldt ud, hvilken fraktion de dræbte tilhørte.

Dødstallet steg i løbet af fredagen, hvor de voldelige sammenstød fortsætter sent ud på aftenen.

Tidligere fredag forsøgte demonstranter angiveligt at marchere ved de barakker i Cairo, hvor den afsatte præsident tilbageholdes af militæret, da et skyderi brød ud. Det er egyptiske sikkerhedsstyrker, der bevogter området, men det er ikke klart, hvem der åbnede ild. AFP rapporterede, at der hørtes skud fra både de væbnede styrker og fra demonstranterne, da tilhængere og modstandere af Morsi kastede sten mod hinanden på 6. oktober-broen, der fører til Tahrir-pladsen i Cairo, og som betragtes som symbol på oprøret i 2011, der førte til afsættelsen af Morsis forgænger, Hosni Mubarak.BNB

Dagens Gossip