Nu vil Wiggins være verdensmester

Kampen om Team Sky-holdets klubmesterskab blev dog aflyst, da Bradley Wiggins måtte udgå af årets Giro d'Italia med sygdom og en knæskade, der siden førte til et afbud til Touren.

Bradley Wiggins har ikke kørt cykelløb siden sin Giro-exit, men den 33-årige brite begyndte at træne igen i sidste uge på Mallorca. Og nu meddeler han, at han agter at gøre comeback i Polen Rundt, der begynder 27. juli.

Sæsonens store mål er dog henlagt til den 25. september i Italien, hvor det afgøres, hvem der skal være årets verdensmester i enkeltstart.

- Jeg har altid ønsket at bære regnbue-trikot'en. Da jeg vandt enkeltstarten ved De Olympiske Lege sidste år, sagde jeg til mig selv, at jeg ville elske at føje verdensmesterskabet til den samling. Jeg bilder mig dog ikke ind, at det bliver let. Tony Martin og Fabian Cancellara er to af alle tiders største enkeltstarts-ryttere, og det kommer til at kræve en kæmpe indsats at udfordre dem. Men jeg er virkelig motiveret til at gøre det nødvendige stykke arbejde de kommende måneder, og dette er noget, jeg altid har haft lyst til at gøre, siger Bradley Wiggins til Team Skys hjemmeside.

Som forberedelse til VM i enkeltstart, der køres på en 56,8 kilometer rute fra Montecatini Terme til Firenze i Italien, kører Wiggins Tour of Britain, og dermed er det udelukket, at Wiggins deltager i årets sidste grand tour, Vuelta a España, der slutter samtidig med, at Tour of Britain begynder.

Med øjnene rettet mod lørdagens start på Tour de France er Bradley Wiggins overbevist om, at Team Sky også uden hans hjælp kan gentage sejren fra sidste år.

- Der er andre fyre på holdet, der kan udfylde rollen som hjælper for Chris (Froome) langt bedre, end jeg kunne have gjort i min nuværende tilstand, og det letter mit hjerte at vide, fordi min største frygt var, hvis jeg skulle have deltaget i Tour de France uden at være i stand til at gøre det nødvendige arbejde for Chris. Vi har et så grundlæggende stærkt hold hos Team Sky lige nu. Og det hold, der tager af sted til Touren er med sikkerhed det stærkeste på papiret, så vi er godt på vej til at vinde løbet igen, siger Bradley Wiggins.

Den adlede Sir Wiggins afviser i øvrigt enhver tanke om at stoppe karrieren, selv om der har været spekuleret i det fra mange sider.

- Jeg har aldrig overvejet at trække mig tilbage. Jeg nyder at træne og arbejde hårdt, og jeg har stadig mere at byde på. På det område lader jeg mig inspirere af folk som Cadel (Evans). Han havde et skuffende år efter sin Tour-sejr (i 2011, red.), men han er tilbage på toppen nu. Sådan er cykling, og jeg tror ikke, folk er klar over, hvor meget det kræver af dig, og hvor hårdt du skal arbejde. Her og nu vil jeg bare fokusere på, hvad jeg har lige foran mig, og når vi kommer til slutningen af sæsonen, sætter vi os ned som et hold og lægger planer for de næste par år, siger sidste års Tour de France-vinder.

 

 

 

Dagens Gossip