Nul personer bliver straffet for køb af sort arbejde

Skrevet af admin

14/07/2016

Mest læste i dag

Det er så svært at dokumentere, at man som privat person bevidst har købt sort arbejde, at der ikke er nogen som helst private danskere, der er blevet straffet for det i 45 år.

Det viser et svar til Folketingets Skatteudvalg fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) ifølge DR Nyheder.

- Da det ikke er ulovligt at gøre en god handel, er det vanskeligt i mangel af anden dokumentation at løfte bevisbyrden for, at køber ikke er i god tro, siger Karsten Lauritzen i svaret.

Hos Socialdemokraterne er skatteordfører Jeppe Bruus enig med ministeren i, at det er svært at løfte bevisbyrden. Men noget skal der gøres, mener han.

- Vi har jo et tillidsbaseret system, hvor vi ikke jagter folk, men det her er jo en udfordring. Lovgivningen har en forebyggende effekt. Men jeg forventer, at skatteministeren ser på, hvordan vi kan komme det her til livs, siger han til DR Nyheder.

Langt mere forarget over tallet er man hos Enhedslisten, hvor skatteordfører Rune Lund kalder det for "en katastrofe".

- Det er absolut ikke i orden og totalt utilfredsstillende. Det er jo blandt andet en omfordeling fra lovlydige borgere til ikkelovllydige borgere. Og det er på ingen måde i orden, siger han.

Folketingets Skatteudvalg arbejder på en række tiltag, der skal mindske købet af sort arbejde.

Én af de ting, som udvalget arbejder med, er blandt andet grænsen for, hvornår regninger for arbejde udført i hjemmet skal indbetales elektronisk.

/ritzau/