Nulløsning i Brøndby - FCK mestre for tiende gang

FC København fik det, holdet kom til Brøndby Stadion efter. Point og guld. Med tre runder igen og ti point ned til FC Nordsjælland, kan FC København ikke længere indhentes og er fortjent dansk mester efter en gylden nulløsning i mødet med rivalerne. Klubbens tiende mesterskab og med det en billet til Champions Leagues gruppespil næste sæson efter 0-0-resultatet.

Kun tåber betræder den vej, engle frygter. Alligevel stod nedrykningstruede Brøndby op mod sæsonens suveræne tophold FC København med en attitude, der sagde: »I tager måske mesterskabet her, men I vinder ikke. Ikke på vores hjemmebane. Det kan godt være, at vi ikke er, hvad vi har været, men vi kan stadig slås for trøjen.«

Og det gjorde de så.

FC København har scoret flest mål, lukket færrest ind og har taget hånd om ligaen fra dag ét. Det har været en anden historie for Brøndby. Økonomisk udfordret og fast smagsingrediens i nedrykningssovsen. Men mens FC København-spillerne lod sig hylde som mestre, kunne Brøndbys spillere se på med visheden om at have sikret et værdifuldt point. Efter en kamp hvor stemningen på tribunerne var bedre end spillet på banen.

En næsten snerrende intens stemning fra hjemmepublikummet beviste, at når det kommer til fans, er Brøndby stadig i nordisk særklasse. Der var kø til Brøndby Stadion. Lange slanger af biler på vej mod stadion, der var tæt mandsopdækket af kampklædt politi, og kampen måtte udsættes et kvarter for at få alle gæster på plads.

De fik en tæt, men chancefattig oplevelse. Begge hold var velorganiserede, og gav ikke meget væk, velvidende at en scoring ville gøre en verden til forskel. Mål til FC København ville ikke bare give guld, men besværliggøre Brøndbys overlevelseskamp yderligere, og omvendt ville et mål til Brøndby udsætte FC Københavns mesterskabsfest.

For ti år siden scorede Hjalte Bo Nørregaard dét mål, der har naget Brøndbys fans lige siden. Målet i overtiden, der gav FC København mesterskabet på Brøndbys grund – på bekostning af netop Brøndby.

Med bare ét point ville FC København gøre det igen, men hvor rivalopgørene tidligere har været mesterskabsafgørende for begge hold, er det en anden pris Brøndby stræber efter nu. Overlevelse. Og at der er liv i de ellers så kriseramte blå-gule viste det talstærke hjemmepublikum, der markerede den officielle fanklub Brøndby Supports 20 års fødselsdag med voldsom verbal opbakning, der gav kampen et internationalt snit. Ikke mindst takket være den lydhøre opinion fra det tribuneafsnit FC Københavns var tildelt. Og ja, der var romerlys i begge ender af stadion. Men fraregnet den ulovlige pyroteknik var gårsdagens udgave af ’New Firm en stemningsmæssigt voldsom god oplevelse, der beviste, at kampene mellem rivalklubberne stadig har nerve tilhængerne imellem.

Nicolai Jørgensen misbrugte efter 35 minutter en kæmpe chance fri for mål. Angriberen valgte helt uforståeligt at sparke over mål fra et par meters afstand. Den mulighed faldt i kølvandet på en omgang håndgemæng og skubben efter et groft frispark af Brøndbys Lebogang Phiri. Dommer Kenn Hansen dæmpede gemytterne med tre gule kort i en første halvleg, der så fire advarsler og en del frispark.

Anden halvleg blev ikke væsensforskellig. Flere advarsler, tætte nærkampe, frispark og enkelte løse chancer. Flest til FC København der bød mest ærgerrigt ind efter de tre point, mens Brøndby forsvarede sig og sled for det med beundringsværdigt engagement.

FC København vandt mesterskabet, fansene sejrede på lægterne og Brøndby fik med det ene point en lille fordel i forhold til AC Horsens og Silkeborg under stregen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip