Ny 3F-formand vil stille krav til regeringen

Det bliver ikke lettere at være socialdemokratisk statsminister med den nye forbundsformand Per Christensen i 3F end under den afgående Poul Erik Skov Christensens tid.

For Per Christensen ønsker at stå midt i diskussionen, så politikerne lytter - og pressen ringer, når der er emner oppe i tiden, som 3F har en holdning til.

- Jeg vil være kritisk overfor regeringen, hvis vores medlemmer bliver ramt. Jeg vil være kritisk uanset om statsministeren går på høje hæle eller i sorte sko, har Per Christensen sagt til Jyllands-Posten.

- Poul Erik (Skov Christensen, red.) har med stor omtanke balanceret på den knivsæg, som man som 3F-formand står på, når landet har en socialdemokratisk regering, lyder det fra den nyvalgte formand.

Så selv om fagforbundsbosserne traditionelt hænger sammen med Socialdemokratiet, kan Helle Thorning-Schmidt se frem til en ny sparringspartner, der stiller krav.

Den 56-årige Per Christensen blev valgt på forbundets kongres i Aalborg tirsdag. Han erstatter Poul Erik Skov Christensen, der efter 18 år har trukket sig på grund af et skrantende helbred.

Men i 3F er den afgående formands helbred ikke det eneste, der skranter. Også medlemstallet er skrantende, og antallet af medlemmer i 3F kender kun én vej - og det er ned.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har 3F siden 2011 mistet over 40.000 medlemmer. Og det er nu op til Per Christensen at stoppe flugten.

Og det er en garvet rotte, der nu kommer til at stå i spidsen for over 320.000 3F'ere.

Per Christensen, der går under tilnavnet Per Cement, fordi han var medlem af Cementarbejdernes Fagforening i sin tid, har de seneste 10 år siddet i 3F's forbundskontor som juridisk sekretær og forbundssekretær.

Han har blandt andet været med i den daglige ledelse, i hovedbestyrelsen, i repræsentantskabet, i A-kassens daglige ledelse og i A-kassens hovedbestyrelse.

/ritzau/

Dagens Gossip