Ny Aarhus-lufthavn tæt på dødsstødet

Det begynder at se mere end almindeligt svært ud at få realiseret ambitionerne om at flytte Aarhus Lufthavn tættere på byen.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) var mandag til møde i EU-Kommissionen for at drøfte en finansieringsordning, der blandt andet betyder, at Aarhus Kommune selv skal spytte 500 millioner kroner i projektet.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

- Mødet har vist, at der er gedigne udfordringer i forhold til at realisere lufthavnsprojektet. Såvel selve investeringen som driftstilskuddet over en længere årrække er barrierer, der er vanskelige at overvinde inden for lovgivningens rammer, siger Jacob Bundsgaard.

Den nye lufthavn skulle efter planerne placeres ved Thomasminde, der ligger lidt nord for Aarhus.

Ud over en kommunal investering på en halv milliard havde borgmesteren lagt op til en model, hvor Aarhus Kommune skulle dække et forventet driftsunderskud på 75 millioner kroner i en 20-årig periode.

Selv om mødet i Bruxelles ikke bar frugt for Jacob Bundsgaard, så er han ikke klar til at opgive planerne.

- Vi skal nu i løbet af denne uge svare på forskellige spørgsmål fra EU-Kommissionen. Derefter får vi - forhåbentligt ret hurtigt - en indikation på, hvad kommissionens afgørelse vil blive, siger han.

Jacob Bundsgaard håber at kunne træffe en endelig beslutning om den nye lufthavn på et byrådsmøde 17. august.

/ritzau/

Dagens Gossip