Ny aftale betyder længere skoleuge til landets elever

Det bliver en af følgerne af den reform af folkeskolen, som de tre regeringspartier, Venstre og Dansk Folkeparti fredag er nået til enighed om.

»Vi har en aftale. Og det er en meget ambitiøs aftale, som bliver rigtigt, rigtig god for børnene i folkeskolen,« siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Aftalen betyder, at de mindste elever får en skoleuge på 30 timer, mellemklasserne skal gå i skole i 33 timer, mens de ældste skal gå i skole i 35 timer om ugen. Desuden kan eleverne se frem til engelsk fra 1. klasse, mens der også skal være plads til mindst en times bevægelse hver dag.

»Fremtidens folkeskole giver alle elever flere og bedre timer,« siger ministeren, der oplyser, at der blandt andet bliver flere timer i dansk og matematik.

Undervejs i forhandlingerne har de borgerlige partier spillet ud med, at eleverne fremover skal have karakterer fra 4. klasse, men det er pillet ud af aftalen, oplyser Christine Antorini.

»Det vil fortsat være sådan, at eleverne får karakterer fra 8. klasse, som det er i dag,« siger hun.

De omdiskuterede aktivitetstimer er ligeledes ikke blevet en del af aftalen, men ifølge Antorini betyder aftalen »flere fagopdelte timer og fagunderstøttende undervisning«.

Det er endnu ikke sikkert, hvornår aftalen træder i kraft, da de Konservative, der er del af forligskredsen, efter eget udsagn blev smidt ud af forhandlingerne torsdag.

Partiet vil ikke være med til at indføre en obligatorisk lektiecafé, der betyder, at eleverne skal gå i skole 35 timer om ugen, men fra Antorinis side opfordrer man de Konservative til at genoverveje sin position og tilslutte sig aftalen, så den kan træde i kraft allerede næste år. Sker det ikke vil aftalen først kunne gennemføres efter et valg.

»Vi opfordrer de Konservative til at se på det. Er der ikke så meget faglighed i det, at de Konservative kan være med?« spørger Antorini.

Dagens Gossip