Ny anfører skal løfte Holland i EM-skæbnekampe

Skrevet af admin

02/09/2015

Mest læste i dag

Hollands fodboldlandshold står over for to skæbnekampe mod Island og Tyrkiet i EM-kvalifikationen, der hidtil ikke er gået som planlagt for VM-bronzevinderne.

Den nye landstræner for Holland, Danny Blind, der afløste Guus Hiddink for to måneder siden, har som en af sine første gerninger gjort fløjspilleren Arjen Robben til anfører i stedet for angriberen Robin van Persie.

- Robin er en spiller, der har brug for ro til at koncentrere sig om at spille, mens Arjen er mere åbenhjertig og entusiastisk. Det bliver op til ham at give holdkammeraterne et løft, siger Danny Blind ifølge nyhedsbureauet AFP.

Holland ligger blot på tredjepladsen i EM-kvalifikationsgruppe A med ti point for seks kampe.

De to bedste hold i gruppen - som i øjeblikket er Island og Tjekkiet med henholdsvis 15 og 13 point - kvalificerer sig direkte til EM i Frankrig næste år, mens nummer tre som minimum er sikret playoff-kampe mod en anden gruppetreer om en plads ved EM.

Holland bliver imidlertid også presset bagfra af Tyrkiet, der har otte point på fjerdepladsen.

- Denne uge kommer til at handle om håb eller katastrofe, siger Arjen Robben.

- Der vil være stort pres på både unge og erfarne spillere i truppen. Jeg har aldrig tidligere stået i en så vanskelig situation med landsholdet, siger Bayern München-spilleren.

Holland har med undtagelse af VM i 2002 deltaget ved samtlige VM- og EM-slutrunder siden 1988.

Arjen Robben og co. møder torsdag Island på hjemmebane. Tre dage senere spiller Holland ude mod Tyrkiet.

/ritzau/