Ny app skal hjælpe delebørnsforældre

 

Det er ikke altid lige til at være far eller mor til et delebarn. Med en tætpakket kalender og en tilsvarende travl hverdag kan det ofte være svært at holde styr på og koordinere, hvornår man skal have sit barn. Misforståelser, uklarhed og uoverskuelighed er uundgåelig hverdagskost blandt forældre til delebørn. Men nu er hjælpen på vej.

Den århusianske appudvikler Apptitude ApS har udviklet en simpel app, der kort og godt hedder 'Delebørn', som har til formål at hjælpe forældre til delebørn med at gøre ugens aftaler mere overskuelige.

- 'Delebørn' er i sin enkelthed en simpel og praktisk kalender-app, hvori forældrene til et eller flere delebørn nemt kan koordinere og se, hvem af dem der har barnet eller børnene og hvornår, siger Thomas Scherning, som er partner i Apptitude ApS.

- Hele tanken med 'Delebørn' er, at den skal være let at dele og nem at administrere. Der skal hverken bruges svære brugernavne eller kodeord, og den skal heller ikke integreres med Facebook, Outlook eller Google. Den er derfor fuldstændig adskilt fra ens normale kalender, der tit er fuld af andre aftaler og gøremål. Man sender blot en talkode via SMS eller email, til den person eller de personer man ønsker at dele appen med, og så er man kørende. Vi har lagt meget vægt på, at det skal være en simpel, lige til og brugervenlig app, siger Thomas Scherning.

Ideen til 'Delebørn' udspringer fra Thomas Schernings eget liv og hverdag som delebarnsforælder til en datter på seks år.

- Som forælder til et delebarn oplevede jeg ofte, at det var besværligt, når min ekskæreste og jeg skulle koordinere, hvem der skulle have vores datter og på hvilke tidspunkter. Men med 'Delebørn' er det blevet så meget mere enkelt. Nu tjekker jeg bare appen og ser, hvilke dage der passer, og så er det sådan set ordnet.", siger Thomas Scherning.

'Delebørn' er tilgængelig i Apples App Store.

Dagens Gossip