Ny Armstrong-dokumentar belaster UCI

Filmen har netop haft premiere på filmfestivalen i Toronto, og her kan man se Lance Armstrong uddybe, at han har haft 'hundreder af samtaler med UCI-officials', der advarer ham om, at hans dopingprøver er blevet lidt for alarmerende. Dokumentaren er endnu en belastning for UCI-præsident Pat McQuaid og tidligere præsident Hein Verbrüggen, der i flere år har pareret nye beskyldninger om, at de bevidst tilslørede positive dopingprøver fra Lance Armstrong for at sikre, at sporten fortsat kunne trækkes af historien om den suveræne vinder, der havde overlevet kræft. De værste og hårdnakkede anklager går på skjulte pengebetalinger fra Lance Armstrong til Hein Verbrüggen.

I The Guardians anmeldelse af instruktør Steve Gibneys dokumentar beskriver den engelske avis beviserne mod UCI som meget alvorlige.    Men det er ikke kun UCI, som Steve Gibneys dokumentar kommer tættere på. Instruktøren fik op til Lance Armstrongs comeback i 2009 lov til at være med helt tæt på Lance Armstrong og hans følge. Optagelserne viser blandt andet, at den dopingomspundne italienske træner Michele Ferrari stadig var en del af Lance Armstrongs tætteste rådgiverfelt. Udadtil havde parterne proklameret, at deres samarbejde var historie.

Men de første meldinger omkring filmen går også på, at Lance Armstrong stadig fastholder, at han var ren, da han i 2009 vendte tilbage til Tour de France for at blive nummer tre i den samlede stilling.   

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip