Ny bandeaktion på Sjælland

I en ny stor aktion torsdag morgen har politiet sammen med Skat således slået til mod omkring 50 adresser, der til formiddag er i gang med at blive ransaget. Omkring 20 af adresserne er i København, cirka 13 på Købehavns vestegn, omkring otte ligger i Nordsjælland, mens cirka fem er på Midt - og Vestsjælland og omkring fire er på Sydsjælland.

Ransagningerne finder sted i rockerborge, bandetilholdssteder og -klubber samt på flere privatadresser.

Politiet oplyser, at »et større antal personer« er blevet anholdt, og der er fundet et større beløb af penge og enkelte skydevåben.

»Det er igen på baggrund af vores efterforskninger og efterretninger i de aktuelle konfliktsager, men også som led i den vedvarende indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet, at vi i dag slår til mod dem. Vi gør det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige,« siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

Det er både mistænkte til en række drabsforsøg, overfald og »anden alvorlig kriminalitet«, som bliver anholdt i forbindelse med aktionen, oplyser politiet.

»Vi fortsætter arbejdet med at få bandemedlemmerne i tale og tilbyder dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø,« siger Jørgen Skov.

Siden januar har en lang række skudepisoder og knivstikkerier fundet sted i hovedstadsområdet og andre steder på Sjælland.

Episoderne vurderes af politiet til at udspringe af en konflikt mellem »diverse grupperinger«, og konflikten har indtil nu medført både dræbte og flere sårede personer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip