Ny bestyrelse er faldet på plads i Dong Energy

Skrevet af admin

12/03/2014

Dagens topnyheder

Bestyrelsen i Dong Energy er nu faldet på plads, efter at energiselskabet onsdag har holdt ordinær generalforsamling.

På Dong Energys hjemmeside fremgår det, at det fra nu og de næste måneder frem bliver Benny D. Loft, der kommer til at sidde for enden af bestyrelsesbordet som formand.

Han afløser dermed forhenværende bestyrelsesformand Fritz Schur, der selv har ønsket at træde ned fra posten.

Ved siden af sin position som bestyrelsesformand vil Benny D. Loft fortsætte sine poster i biotekselskabet Novozymes, hvor han blandt andet sidder som økonomidirektør.

Posten som bestyrelsesformand må Novozymes-topchefen dog give fra sig om et par måneder, når Thomas Thune Andersen tiltræder som formand for bestyrelsen i Dong Energy.

Thomas Thune Andersen, der har en fortid som topchef A.P. Møller - Mærsk, vil tiltræde snarest muligt, når han fra midten af juli forlader sin position som eksternt medlem af bestyrelsen hos britiske Scottish & Southern Energy.

Ved siden af formanden rundt om bestyrelsesbordet i Dong Energy vil Jørn P. Jensen komme til at sidde som næstformand. Han afløser Jacob Brogaard, der ikke har ønsket at genopstille til bestyrelsen.

Jørn P. Jensen er et velkendt ansigt hos bryggerikoncernen Carlsberg, hvor han har arbejdet i knap 15 år. Undervejs har han blandt andet været ansat som administrerende direktør og økonomidirektør for den danske bryggerigigant.

De andre medlemmer af bestyrelsen hos energiselskabet bliver fremover Pia Gjellerup, Martin Hintze, Poul Arne Nielsen og Claus Wiinblad.

Derudover har man blandt medarbejderne valgt fem medlemmer til bestyrelsen, som er Hanne Sten Andersen, Poul Dreyer, Benny Gøbel, Jens Nybo Stilling Sørensen og Jytte Koed Madsen.

/ritzau/