Ny blodig uro: 16 mennesker dræbt i Kairo

Mindst 16 mennesker har mistet livet, og omkring 200 er såret efter sammenstød mellem tilhængere af Egyptens præsident, Mohamed Mursi, og sikkerhedsstyrker ved et universitet i hovedstaden Kairo, lyder det fra landets sundhedsministerium.

Vidner siger til nyhedsbureauet Reuters, at de har hørt skud og set myndighederne bruge tåregas.

Tv-billeder viser ambulancer, der kører sårede væk og små brande ved universitetet.

Billederne viser også hundredvis af skæggede mænd - et tegn på, at de er islamister, der støtter Mursi. Nogle af dem græder, mens andre råber slagord.

Demonstranter holder også våben og ammunition op for kameraet. En person ses vifte med sin blodige hånd.

Islamisterne havde samlet sig foran universitetets hovedbygning tidligere på aftenen for at protestere mod militærets ultimatum til præsidenten.

Egyptens hær har meldt ud, at den vil suspendere forfatningen og opløse parlamentet, hvis ikke den politiske krise er løst senest onsdag.

Mursi har afvist militærets krav og sagde i en tv-tale kort før ulighederne brød ud, at han vil blive på den post, han er valgt til af befolkningen.

Han forsvarer samtidig landets forfatning, som han kalder legitim, fordi den blev vedtaget ved en folkeafstemning.

Ifølge kilder vil hærens "køreplan" træde i kraft, hvis den islamiske præsident og oppositionen ikke enes. Altså at militæret overtager magten.

Landet har den seneste tid været præget af demonstrationer for og imod Mursi, og det kulminerede søndag, hvor millioner stimlede sammen for at vise deres utilfredshed. Siden har protesterne fortsat i stor styrke.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip