Ny bog: Danske piratgidsler tæt på redning fra danske soldater

fangenskab i Somalia, lyder det i en ny bog.

På selve dagen, hvor Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, og deres fire fillipinske kollegaer, blev frigivet fra deres fangenskab i Somalia, havde danske soldater om bord på fregatten Iver Huitfeldt næsten igangsat en redningsaktion, lyder det i bogen Det Beskidte Spil af journalisten Eva Damsgaard.

Bogen omhandler årene, hvor bestræbelserne var store, for at få Søren og Eddy hjem, som i januar 2011 blev taget som gidsler af pirater, da skibet Leopard blev kapret.

Det var mens gidslerne var på vej til den strand, hvor forhandlingerne skulle foregå, at de danske soldater og deres kommando kaptajn nær havde sat en aktion i gang.

- Vi truede, at gidslerne var alvorligt truede, så aktionen var absolut på vores dagsorden. Vi kunne ikke blive ved med at acceptere en ukendt trussel mod gidslerne, fortæller Kaptaj Carsten Fjord-Larsen i bogen, der udkommer i september, skriver DR.dk.

At de på den danske fregat var parate til at skride til handling, skyldes meldinger fra en dansk-somalisk journalist, som i hovedstaden Mogadishu var i kontakt med én af de somaliske piraters leder.

Stemningen var nemlig høj og anspændt, da man fra fregatten kunne se til mens, at gidslerne ikke blev sendt af sted til stranden som aftalt. Men da bilerne endelig begyndte, at bevæge sig imod opsamlingsstedet, afblæste man aktionen på fregatten Iver Huitfeldt.

Dagens Gossip