Ny bog: Merkel var reformkommunist

Bogen, der udkommer i næste uge, er skrevet af journalisterne Günther Lachmann og Ralf Georg Reuth, der i et interview med tabloidavisen Bild beskriver datidens Angela Merkel som en systemkonform »reformkommunist«, der ikke argumenterede for den tyske genforening, men for en »demokratisk socialisme«.

»Vi kan bevise, at Angela Merkel var tættere på DDR-systemet, end det hidtil er kendt. Under hendes embedstid på Akademie der Wissenschaften der DDR var hun funktionær på sit institut, for eksempel fra 1981 som FDJ-sekretær for agitation og propaganda, hvilket hun i dag bestrider,« siger Ralf Georg Reuth ifølge b.dk til Bild.

FDJ, Freie Deutsche Jugend, var kommunistpartiet SEDs ungdomsforbund. De to forfattere forklarer, at de har talt med nye kilder fra dengang, der hidtil har været tavse, samt at de har adgang til dokumenter, delvist i privat ejendom, der hidtil ikke har været tilgængelige.

I bogen beskrives Angela Merkel ifølge Bild som »reformkommunist«.

»Angela Merkel kom ikke, som hun i dag præsenterer det, i december 1989 som tværnybegynder ind i politik, men var allerede meget tidligere aktiv i Demokratischer Aufbruch. Dengang gik hun ikke ind for genforeningen, men for en ’demokratisk socialisme i et selvstændigt DDR,« siger Ralf Georg Reuth til Bild.

Demokratischer Aufbruch var et parti, der blev dannet i 1989 efter Murens fald i opposition til SED. Partiet støttede genforeningen, men spørgsmålet var omstridt internt i partiet.

Angela Merkel har gennem sin talsmand forklaret, at hun ikke har haft tid til at svare på deres spørgsmål, forklarer Ralf Georg Reuth.

Reuth er historiker og journalist, mens Günther Lachmann er journalist. Begge arbejder for den konservative Springer-koncern. Bogen hedder »Das erste Leben der Angela M.« - på dansk: »Angela M.s første liv«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip