Ny bog: Scientology havde religiøst fængsel

Det er forfatteren Lawrence Wright, som fornylig har skrevet bogen om Scientology, med titlen ”Going Clear: Scientology, Hollywood and the prison of belief”

Bogen skal svare på, hvorfor folk tiltrækkes af en bevægelse, som for udenforstående både synes mærkelig, og til tider direkte farlig.

På de 430 sider hævder bogen blandt andet, at Scientology benyttede sig af et redskab omtalt som ”Hullet”, en park i Californien med skurvogne uden senge, hvor man holdt 40 til 50 personer ad gangen indespærret, imens man truede med afpresning, hvis de forsøgte at flygte. Bogen hævder også, at Scientologys nuværende leder, David Miscavige, skulle have mishandlet flere af hans undersåtter.

Det er udtalelser fra frafaldne medlemmer, som Wright har baseret sin nye bog på. De frafaldne fortæller blandt andet også historier om tvungne skilsmisser, og brudte bånd mellem familiemedlemmer.

Under bogens tilblivelse talte Wright med 200 nuværende og frafaldne medlemmer af Scientology.

Det er Oscar-vinderen og filminstruktøren, Paul Haggis, som er en af hovedkilderne til bogen, som inden sin afsked havde tilbragt 35 år i bevægelsen, hvor han gennem årene var blevet et af de allerhøjest stående medlemmer. Dele af grunden til Paul Haggis hoppede af, har primært været Scientologys negative indstilling til homoseksuelle, hvilket blev et problem for Paul Haggis, som har to døtre, der begge er lesbiske.

Påstande om børnearbejde, mystiske dødsfald, tvungne skilsmisser og affærer er alle tidligere blevet benægtet af Scientology.

På trods af Scientologys solide forsøg på at mane påstandene i jorden, har de seneste år budt på flere negativt indstillede bøger om sekten. Blandt andre bogen “Inside Scientology: The History of the World’s Most Secretive Religion” af forfatteren Janet Reitman, skriver Jyllands Posten idag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip