Ny Brøndby-boss klar til nedrykning

Af ikke helt afklarede årsager gik han på talerstolen ved den ekstraordinære generalforsamling og fortalte en historie om, dengang han var med på en tur til Rom.

- Det er 20 år siden, og der var sgu ikke noget, der hed ’FCKååååå,« sagde han med sin gennemsyrede fynske dialekt og fik salen til at juble.

Den slags er god latin på Vestegnen, og derfor var der sikkert dem, der fik ondt i maven af at se en af hovedpersonerne i opbygningen af FC København som en magtfaktor stille op til bestyrelsen og blive valgt som formand for Brøndby.

Men sådan gik det. Helt som ventet er Aldo Petersen, der i disse dage for præcis 16 år siden gik ind i FC København og sammen med Flemming Østergaard gjorde klubben til en dominerende force i dansk fodbold, nu ny mand i spidsen for vestegnsklubben.

Det er dog ikke meget FCK-kultur, han tager med til Brøndby. Dengang i juni 1997 erkendte man, at det ikke kunne lade sig gøre at tjene penge på fodbolden alene og byggede derfor en flerarmet forretning op om klubben. I Brøndby bliver det anderledes.

. Fodbold er i dag så stor en forretning, at det kan lade sig gøre at tjene penge på fodbolden alene. Vi tror på, at fundamentet i Brøndby er så godt, at det på sigt kan lade sig gøre at indhente dem fra Østerbro på et grundlag, hvor der ikke er økonomi til at hente dyre spillere fra Brasilien og Nigeria, fastslår Aldo Petersen:

- Vi skal genskabe en situation, hvor Brøndby igen er den klub, som talenterne helst vil til, fordi der skal være en tro på, at der er en vej til førsteholdet. Der er FCN en inspiration. Hvis man kommer til Brøndby som et talent og er nået 90 procent af vejen, køber vi ikke en svensker i stedet. Når man så kommer på holdet, skal man også vide, at man stadig er med, selv om Brøndby skulle tabe to kampe i træk, tilføjer Aldo Petersen og lægger op til stram økonomisk tænkning

- Økonomien går forud for det sportslige. Vi tror så meget på vores strategi, at selv om det værst tænkelige skulle ske, kommer udvikling og økonomi før det sportslige, siger Aldo Petersen.

Så I er villige til at æde en nedrykning?

- Ja!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip