Ny budgetaftale har fokus på folkeskolen og den sociale balance

Det sker blandt andet via investeringer i mere end 1.200 nye almene familie- og ungdomsboliger, et større rådighedsbeløb for pensionister og førtidspensionister og en styrket beskæftigelsesindsats og bedre forhold for erhvervslivet. Hertil kommer markante investeringer i bedre forhold for cyklister, bedre idrætsfaciliteter, en øget tryghedsindsats og en kontrolenhed mod social dumping. Det fortæller overborgmester Frank Jensen (S).

»Vi er klar til skolereformen fra dag ét. Vi skal have flere timer, en mere fysisk skoledag og mere faglig fordybelse. Men det er ikke nok. Rammerne skal også være i orden. Børnene skal have mad, så de kan koncentrere sig og lærerne skal have ordentlige arbejdslokaler og bedre efteruddannelse. Samtidig lægger jeg vægt på, at vi får bygget mere end 1.200 nye boliger, som almindelige lønmodtagere har råd til i København,« siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Den radikale beskæftigelses og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) er ligeledes tilfreds med budgettet.

»Det er et godt og ansvarligt budget, og i det radikale er vi meget tilfredse. Ikke mindst med, at det lykkedes os at kæmpe konkrete forslag ind i budgettet, som styrker Københavns vækst og beskæftigelse. Vi har enorme udfordringer i København med at skabe mere vækst og være mere erhvervsvenlige, og der venter stadig store opgaver foran os, hvis vi skal på omgangshøjde med Stockholm og Hamborg,« siger Anna Mee Allerslev i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune har desuden afsat 200 millioner kroner til at påbegynde en udvidelse af metro-nettet, så det også når til Københavns Sydhavn.

»Jeg er glad for, at vi nu er kommet et skridt nærmere en metroløsning, der vil give Sydhavn et stort løft, gøre det endnu mere attraktivt for virksomheder og københavnere og være en kæmpe gevinst for hele området,« siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i en pressemeddelelse.

Venstre og de Konservative meldte sig onsdag eftermiddag ud af forhandlingerne, mens Liberal Alliance allerede mandag forlod forhandlingsbordet. Frank Jensen mener, at de borgerlige partier har stirret sig blinde på skatten.

De Konservative havde sammen med Venstre foreslået besparelser for 394 millioner kroner ved blandt andet at droppe bycyklerne og lukningen af Amagerbrogade.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip