Ny Coop-direktør løfter ikke sløret for fremtiden

Coop's nye direktør, 44-årige Peter Høgsted, vil ikke løfte sløret for, hvor han ser, dagligvarekoncernen Coop skal bevæge sig hen i fremtiden, når han tiltræder jobbet som øverste chef den 4. november.

- Det er for tidligt på den første dag at udtale sig om det. Jeg skal bruge det næste stykke tid på at besøge butikker og tale med kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og leverandører, siger Peter Høgsted til Ritzau.

Spørgsmål: Vil det ikke være naturligt, at fremtiden for en virksomhed drøftes med bestyrelsen inden ansættelsen af en ny direktør?

- Vi har talt mange forskellige ting. Nu vil jeg stikke en finger i jorden og lære den virksomhed at kende. Det glæder jeg mig utrolig meget til, lyder svaret fra Peter Høgsted.

Coop er landets største fødevarekoncern med kæderne Super-Brugsen, Dagli-Brugsen, Fakta og Irma. Samtidig er kampen om dagligvarekunderne hård.

- Det er ingen hemmelighed, at der er mange kvadratmeter butiksareal til fødevarer, og der er mange kæder i dansk detailhandel. Det gør jobbet endnu mere spændende, siger Peter Høgsted.

Den nye direktør betegner Coop som en kompleks organisation med en stor volumen, mange milliarder i omsætning og mange tusinde medarbejde.

- Med den helt unikke form for ejerskab, Coop er ejet 1,3 millioner medlemmer over hele landet, gør det jobbet komplekst og svært, og det tiltaler mig meget.

- Der er mange meninger om Coop, 38 procent af danskernes husholdningsbudget lægges i en af de mange butikker. Det er med en vis ydmyghed og høj grad af ansvarlighed, at jeg tiltræder jobbet, siger Peter Høgsted.

I sommer 2013 udløb Peter Høgsteds konkurrenceklausul med koncernen Kingfisher, hvor han havde ansvaret for internationale aktiviteter med en omsætning på 20 milliarder og 30.000 ansatte.

- Jeg har sådan set lavet så lidt som muligt siden, siger Peter Høgsted, der kom retur til Danmark efter en halv snes år i udlandet.

/ritzau/

Dagens Gossip