Ny dagpengeaftale får blandet blå modtagelse

Regeringen og Enhedslistens nye dagpengeaftale får en blandet modtagelse blandt de Konservative og Dansk Folkeparti, som begge lagde stemmer til den reform af ydelsen, som blandt andet ændrede genoptjeningsperioden for dagpenge fra 26 til 52 uger.

Den konservative erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K) mener ikke, at den nye aftale løser nogle af de problemer, som Danmark står over for, og som i høj grad har ramt de ledige.

»Den her aftale er som at save den gren over, man selv sidder på. Danmarks problem er mangel på vækst og arbejdspladser, det gør den her aftale overhovedet intet for at løse – tværtimod. Den mindsker de lediges motivation til at komme i arbejde og forringer virksomhedernes finansieringsvilkår. Det er måske en lettelsens dag for de dagpengemodtagere som er ved at miste retten til dagpenge, men det er en dårlig dag for Danmark,« udtaler han i en pressemeddelelse.

I Dansk Folkeparti er der til gengæld glæde over, at der nu er en hjælpende hånd på vej til de flere tusinde borgere, som stod til at miste deres forsørgelsesgrundlag i de kommende måneder. På trods af, at hans eget parti netop var med til at forringe vilkårene for dagpengemodtagerne ved blandt andet at halvere dagpengeperioden fra fire til to år, hilser Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), den nye aftale velkommen.

I en skriftlig kommentar skriver han dog, at den var længe undervejs.

»Det er positivt, at der er indgået en dagpengeaftale mellem regeringen og Enhedslisten. Det tog sin tid. Men nu er der skabt en økonomisk løsning for dem, der om kort tid ville falde ud af dagpengesystemet.«

Dagens Gossip