Ny dansk 17-årig verdensmester glad for 'flad afslutning'

Forud for løbet havde danskere faktisk ikke regnet med, at hun kunne vinde. Det var derfor også en nykåret verdensmester i ekstase, der gjorde status efter den imponerende sejr:

- Det er overraskende og var bestemt ikke noget, jeg havde regnet med før løbet. Det gør bare sejren ekstra fantastisk, siger Amalie Dideriksen og fortsætter:

- Det giver en så god følelse i kroppen. Det er det bedste længe, siger Amalie Dideriksen.

Danskeren kom med i løbets afgørende udbrud på den første af i alt fem omgange. Og netop fordi de slap så tidligt af sted, var Amalie Dideriksen på intet tidspunkt sikker på, at udbruddet kunne holde hjem:

- Jeg vidste ikke, om vi ville blive hentet. Vi fik ikke noget voldsomt stort hul. Det højeste, vi var oppe på, var to minutter. Så man sad hele tiden og tænkte, om feltet kom op. Men på sidste omgang kunne man godt mærke, at alle troede på det, siger danskeren, der var helt suveræn i spurten. Her trådte hun uimodståeligt fra Plena Demydova fra Ukraine og Anastasiia Iakovenko fra Rusland:

- Jeg troede på mig selv i spurten. Jeg ved, jeg er god til det, men man kender ikke dem fra de andre lande. Jeg vidste ikke, hvor stærke de var, så jeg kørte og blev lidt nervøs. Det var bare en super god følelse, da det så lykkedes,

Selvom Amalie Dideriksen viste sig som den stærkeste rytter i spurten, lignede det flere gange undervejs, at danskere var ved at blive sat af udbruddet. Danskeren hang især, når rytterne skulle over den skrappe Fiesole-stigning. Efter løbet indrømmede hun da også, at hun var glad for, at løbet ikke sluttede opad:

- Vi kørte stærkt over stigningerne, og de andre var godt kørende opad - og nok også lidt bedre end mig. Men jeg fik kæmpet mig over, og så var afslutningen flad ligesom i Danmark. Det var godt for mig, siger den nykårede verdensmester og fortæller, at hun endnu ikke ved, hvordan sejren skal fejres:

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal endnu. Jeg skal se herrernes U23-løb, og så må vi se, hvad der sker senere. Det eneste jeg ved, er, at jeg nu skal holde lidt ferie, inden banesæsonen starter.

Amalie Dideriksen deltog tidligere på ugen i enkeltstartsdisciplinen ved VM. Her måtte hun dog nøjes med en 29. plads.

Dagens Gossip